BMK EDİRNE GEZİSİ

Motosiklet Ruhunun Edirne Serüveni

Merhaba sevgili motosiklet severler! Bu yazıda size Beylikdüzü Motosiklet Kulübü Derneği olarak gerçekleştirdiğimiz unutulmaz Edirne gezisini anlatmak istiyoruz. Adım adım deneyimlerimizi ve heyecanlarımızı sizinle paylaşacağız. Hazırsanız, Edirne’ye doğru muhteşem bir yolculuğa çıkıyoruz!

Beylikdüzü Motosiklet Kulübü Derneği olarak kısa bir zamanda  planladığımız Edirne gezisine önce rotamızı ve mola yerlerimizi hazırlamakla başladık.Sonrasında Edirneye vardığımızda yemek yiyeceğimiz mekanı, dinlenme yerlerini ve gezi planlarını birbirimiz ile paylaşıp karara vardık ve  en önemlisi de motosiklet ruhumuzu yolda özgürce yaşamak için sabırsızlanıyorduk.

15 Motor ile çıktığımız Edirne gezimizde grubumuza Silivri Karbey Dinlenme tesislerinde kısa bir mola verip buradan bize katılan üyelerimiz ile birlikte bir sonraki mola yerimize doğru yola çıktık. Çerkezköyde bulunan Hafa Dinlenme tesislerinde ikinci molanın ardından yolumuza devam ettik. Son dinlenme yerimiz Babaeski’de bulunan Metropark Tesisinde motorlarımızın eksik kalan yakıtlarını tamamladıktan sonra son durağımız olan ve heyecanla varmayı beklediğimiz Edirneye ulaşmak için yola koyulduk.

Selimiye Camii’nin görkemi ve tarihi dokusu karşısında adeta büyülendik. Arasta Çarşısı  ve Edirne sokaklarında tarihi yapıları da gezerek şehrin tarihine tanıklık ettik. Sizlere Arasta Çarşısı hakkında kısa bilgi vermek isteriz. 

“ Selimiye Arastası Selimiye Camisi’ne gelir getirmek amacıyla; bu caminin yapımından sonra Sultan III.Murat döneminde Mimar Sinan’ın kalfası Davut Ağa’ya yaptırılmıştır. Arasta’nın yapılış nedenlerinden biri olarak; Selimiye Camisi’ne mimari açıdan batı ve güney yönünden destek verme ihtiyacı gösterilir.

Evliya Çelebi bu çarşının; ucuz, özensiz ve bayağı cins ayakkabı yapan ve satan esnaf anlamına gelen kavaflara ayrıldığını yazar. Bu nedenle zamanla Kavaflar Çarşısı(veya aynı anlamda kullanılan Haffaflar Çarşısı) adını aldığı söylenir.

Binanın ortasındaki kubbe “Dua Kubbesi” olarak bilinir. Dükkan sahiplerinin her sabah burada toplanıp doğru iş yapacaklarına dair yemin ve dua etmeleri nedeniyle böyle adlandırılmıştır. İlk dönemlerinde çarşının üstünün tümüyle kurşun kaplı olduğu, ancak bu kaplamanın zamanla onarım giderlerinde kullanılarak tüketildiği bilinir.”

IV. Mehmet Av Köşkünde Hoş sohbetler eşliğinde çaylarımızı yudumlarken bütün yorgunluğumuzu geride bıraktık. Mekanın sessizliği ve konumu dolayısı ile insanda huzur dolu izler bırakıyor. Edirneye geldiğinizde buraya uğramadan gitmemenizi sizlere tavsiye ediyoruz.

Tabii ki, gezimizin bir parçası olarak Edirne’nin eşsiz lezzetlerinden Tava Ciğerini tatmadan dönmemiz mümkün değildi. Sadece yemek yiyip dönmemiz olamazdı ve gezimiz sırasında aldığımız Kavala Kurabiyelerinin de tadına bakmadan kendimizi alamadık.

Edirne gezimizin sonuna yaklaştığımızda, hep birlikte bir anı fotoğrafı çektik. Motosiklet ruhunun ve dostlukların bir araya geldiği bu anı ölümsüzleştirdik. Dönüş yolculuğuna geçtiğimizde, her ne kadar Edirne’ye veda etmek zor olsa da, yaşadığımız deneyimler ve dostluklarımızın daha da pekişmesi yüreklerimizi ısındırdı.

Beylikdüzü Motosiklet Kulübü Derneği olarak Edirne gezimiz, tarihle iç içe geçen, lezzetleri ve dostluğu kucaklayan unutulmaz bir serüven oldu. Motosikletlerimizle tozlu yollarda ilerlerken, rüzgarın özgürlüğünü tattık, tarihin derinliklerine daldık ve en önemlisi, bu yolculuğu birlikte paylaştık. Motosiklet ruhuyla atılan her adımın bir macera olduğunu bir kez daha hatırlattığımız bu geziyi unutmayacağız.